Hr. Ferdinand

Egyptens tilstand (hæftet)
VN:F [1.9.22_1171]
0.0/5.0 (0 boganmeldelser)
[eshop_addtocart] [eshop_show_product]

Nu kommer forfatteren bag Yacoubians hus med en øjenåbner af en bog, der går bag om revolutionen i Egypten. En bog til alle dem, der interesserer sig for Det Arabiske Forår, og en bog til alle Aswanys danske fans.

Hvorfor gjorde egypterne pludselig oprør efter 30 år under præsident Hosni Mubarak?

I rollen som samfundsdebattør har den verdensberømte egyptiske forfatter Alaa al-Aswany i årevis skrevet en ugentlig politisk kommentar i den uafhængige egyptiske avis Al-Shorouk. Med sine skarpe analyser af en række centrale samfundspolitiske forhold har han belyst uretfærdighederne under Mubaraks regime og argumenteret for, at ’demokrati er løsningen’.
Egyptens tilstand indeholder et udvalg af disse artikler, og det særlige ved denne artikelsamling er, at artiklerne alle er skrevet og publiceret før revolutionen, nemlig i en periode fra november 2009 til oktober 2010.

Aswany afslører, med en oprigtig og kontroversiel vurdering af de muligheder og begrænsninger, der vil afgøre Egyptens fremtid, hvorfor det oprør, som overraskede verden, nødvendigvis måtte komme. Hans artikler undersøger desuden de forhold, der har gjort Egypten moden til en revolution, fra Mubaraks magtmonopol og hans stræben efter at indsætte sin søn som sin efterfølger, til den fattigdom, som halvdelen af landets befolkning lever under.

Egyptens tilstand giver et unikt indblik i, hvad der rørte sig i Egypten op til revolutionen, og samtidig er den et inspirerende portræt af et folks beslutning om at rejse sig og lade sin stemme blive hørt.

“Al-Aswanys bog er et slags triptykon af privatliv, journalistik og socialpsykologi… Al-Aswany giver i det hele taget et godt billede af det kompakte besvær, som egypterne lever under, og en forklaring på, hvorfor Mubarak og hans ministre er fremmede for det, der bevæger sig i folket. Heller ikke vi kan sætte os ind i det, men det er netop, hvad denne bog gør. Den gør det muligt at sætte sig ind i det egyptiske folks forestillingsverden.” – Kristeligt DagbladAlaa al-Aswany Alaa al-Aswanys bøger er – næst efter Koranen – de mest læste i Mellemøsten i disse år. Og det forstås. For det er usædvanligt sprudlende fortællinger om egypternes intime liv, plastrede til med særegne sprogblomster. Da “Yacoubians hus” blev udgivet, skabte den skandale på grund af sin ligefremme tilgang til seksualitet, som i romanens univers både foregår livligt udenfor ægtesengene og imellem mænd, og for sin utvetydige behandling af korruption. Men som salgstallene viser, vandt begæret over bornertheden

Andre bøger af Alaa al-Aswany

SKRIV EN KOMMENTAR

* - indikerer nødvendig

Kommentar
*

Tilbage