Hr. Ferdinand

Kvinden ved havet
VN:F [1.9.22_1171]
0.0/5.0 (0 boganmeldelser)
[eshop_addtocart] [eshop_show_product]

Raffineret japansk roman om kærlighed, ensomhed og hukommelse. Prisbelønnede Hiromi Kawakami har en helt unik fortællestemme – enkel og alligevel fortættet, smuk og fin, selv når forfatteren behandler svære temaer.

KVINDEN VED HAVET udforsker begrebet hukommelse og savn og tegner et portræt af en kvinde, som står midt i livet med minderne og hukommelsen på den ene side og fremtiden på den anden.

Keis mand forsvandt for mange år siden og efterlod Kei med deres fælles 3-årige datter. Mandens forsvinden hensætter Kei i en følelsesløs tilstand, hvor sex, samværet med datteren og med Keis egen mor bliver på autopilot. Med tiden fornemmer Kei, at noget eller nogen holder øje med hende. Hun fornemmer, at det er en kvinde, og at den kvinde kan give hende svar på flere af de spørgsmål, som Kei måtte have til livet med hendes nu forsvundne mand.

 I 2013 udgav Hr. Ferdinand romanen SENSEIS MAPPE af samme forfatter. Politiken gav den 5 hjerter ♥♥♥♥♥, og Information skrev:

Senseis mappe er en kantet, egenartet kærlighedshistorie om to særlinge, der finder sammen, ikke fordi de er bange for at være anderledes eller alene, men fordi de ikke kan lade være med langsomt at falde ind i hinanden, næsten mod deres vilje, i hvert fald imod deres fornuft. Det er gribende …
Andre bøger af Hiromi Kawakami

KOMMENTARER

Rikke Andrup
09/10/2013
En meget anderledes bog i forhold til hvad jeg ellers plejer at læse, og det er sundt en gang imellem at prøve noget nyt. Selv om jeg måske ikke jubler rundt i stuen efter at have læst bogen, så har den alligevel gjort noget for mig. Den har rørt ved en masse følelser, den har åbnet mine øjne for respekt og ærbødighed og så har den vist mig en masse om en meget anderledes kultur end jeg er vant til. Dét er dybe følelser, som en krimi eller fantasy aldrig ville formå og netop derfor rummer denne roman så meget mere på et dybere plan. I en travlt hverdag, som er afhængig af faste tidsplaner og rutiner, svøber denne roman en beroligende atmosfære omkring læseren, og pulsen falder i takt med handlingens fremskriden. Omgivet af grøn te, sushi i alverdens afskygninger og sake i strømmevis bevæger læseren sig rundt i et forhold som langsomt, forsigtigt og til tider formålsløst forandrer sig fra venskab til kærlighed. Af øje et umage par, i sind en samhørighed uden des lige. De bevæger sig som magneter - tæt sammen, men aldrig helt tæt. De taler sammen – uden at sige et ord.
Karina Dahl
01/09/2014
En vidunderlig bog, jeg slet ikke kunne lægge fra mig igen. En fin og rørende kærlighedshistorie, der forsikrer læseren at kærligheden ikke har nogen alder.
Kasper
19/05/2015
En meget rørende bog. Meget simpelt fortalt og ikke særlig lang. Men en meget smuk historie fortalt med meget simple og enkelte midler og sprog. Det simple bliver nærmest poetisk i bogen som endte med at gøre et dybt indtryk på mig. En af de få bøger jeg har læst som jeg kan forestille mig at læse flere gange for at nyde det smukke simple sprog som flyder så let, men som rammer så dybt.

SKRIV EN KOMMENTAR

* - indikerer nødvendig

Kommentar
*

Tilbage