Hr. Ferdinand

Med lukkede øjne (e-bog)
VN:F [1.9.22_1171]
3.3/5.0 (3 boganmeldelser)
[eshop_addtocart] [eshop_show_product]

Guido Guerriere-serien 

Med lukkede øjne er en rigtig feel-good krimi fyldt med charme, spænding og italiensk stemning. Vi er i Bari i den sydlige og fattige del af Italien. Med andre ord i et område hvor mafiaen hersker – og hvis man ønsker at have livet i behold, sætter man sig som bekendt ikke op mod mafiaen. Alligevel er det præcis, hvad hovedpersonen gør i denne velskrevne og underholdende krimi.

Det er det intense kammerspil, Gianrico Carofiglio mestrer i  Med lukkede øjne. Forfatteren er selv bosat i Bari, hvor han til dagligt er anti-mafia dommer. Det forklarer måske, hvorfor scenerne i retssalen fungerer så fantastisk godt og virker så ægte, men det forklarer ikke den poetiske gnist, der gennemsyrer hele Carofiglios roman og er dens virkelige force.

De intime nærbilleder, som Carofiglios advokat giver os, sniger det sig uventet ind på os.

En ung kvinde, Martina, anklager sin eks-kæreste for voldtægt og grov vold. Eks-kæresten er søn af en magtfuld lokal dommer, og ingen vidner kan derfor overtales til at vidne i sagen. Samtidig nægter den ene advokat efter den anden at repræsentere hende. Indtil hun, via en nonne, henvender sig til forsvarsadvokat Guido Guerriere. Velvidende at sagen kan sætte en tidlig og blodig stopper for hans karriere, kan han ikke modstå fristelsen ved at påtage sig denne håbløse og farefulde sag. Lige så lidt som han kan benægte, at han føler sig tiltrukket af Søster Claudia – nonnen som driver det herberg, hvor Martina har søgt tilflugt.

Sagen udvikler sig hurtigt til et højspændt drama, og mange uventede drejninger venter forude.

Forfatteren Gianrico Carofiglio er født i 1961. Han er selv bosat i Bari i det sydlige Italien, hvor han arbejder som anti-mafia dommer. Han står bl.a. bag nogle af regionens alvorligste domme i korruptionssager, organiseret kriminalitet og menneskesmugling.

____________________________________________

“Jeg har for længst læst ham på både tysk og engelsk, og i årevis undret mig over, at ingen af hans titler var oversat. Men juhu, nu udkommer den internationalt storsælgende, italienske forfatter, Gianrico Carofiglio, endelig på dansk! Det første udspil hedder ”Med lukkede øjne”, og I kan godt glæde jer. Det er en på en gang drengerøvet og dybsindig retssals-krimi, og hovedpersonen, advokat Guido Guerrieri er et både originalt, overbevisende og latterfremkaldende selskab. Det er italiensk, og det er eccellente!”  – Sissel-Jo Gazan, forfatteren bag Dinosaurens fjer

Gianrico Carofiglios mesterlige krimi » Med lukkede øjne « strutter af livgivende, litterære D-vitaminer.
– Berlingske Tidende

Jeg er blevet færdig med bogen Med lukkede øjne af Gianrico Carofiglio, Hr. Ferdinand og det er en god bog, men den har også været hård og bevægende at læse for mig! Bogen er dog godt skrevet og jeg kunne fornemme den syditalienske stemning drive ud gennem bogen.
 Newyorkerbyheart.blogspot.com

En god krimi kan også emme af ro og alligevel være en glimrende og underholdende krimi.
 bogblogger.dk

“Jeg troede, at en god krimi var fyldt med tempo og var kendt ved at den skaber hjertebanken hos det læsende publikum. Men jeg har taget fejl. En god krimi kan også emme af ro og alligevel være en glimrende og underholdende krimi. “Med lukkede øjne” er et godt eksempel på en sådan krimi.”
– 
bogblogger.dk

‘ Med lukkede øjne ‘ er en enkelt opbygget, sandsynlig og atmosfærerig krimi , spændende og hurtigt læst. Absolut en krimi over gennemsnittet.
 MetroXpress

“Det er ikke ofte man får muligheden for at læse en bog af en italiensk forfatter og hvis det endelig sker så er det aldrig en bog der i bedste John Grisham stil følger en advokat, der får stukket hånden direkte ned i et hvepsebo. Og så kommer den allerstørste overraskelse. Gianrico Carofiglios bog Med Lukkede Øjne er langt bedre end hvad Grisham har kunnet præstere de seneste år. Bogen er en spændende thriller, der er utrolig velskrevet og dejligt fri for alt mulig udenomsfyld men bare holder sig til kernen i historien og får fortalt den på så spændende en måde at man ikke kan lægge den fra sig. Carofiglio er selv dommer i Italien og har stået bag nogle af de hårdeste domme i sager omkring den italienske mafia og så kan han altså skrive så selv de bedste må træde til side og lade ham komme til. Hvis du er vild med advokatdramaer, så kan det kun gå for langsomt med at få fat i Med Lukkede Øjne og lad nu være med at starte på den hvis du ikke har mere end fem minutter for den er ikke til at slippe igen.”
– Jane Pedersen bogblogger

“Charmerende, med stilfærdig lune og en god beskrivelse af den menneskelige natur.”
– Søndag

“Klassisk advokatkrimi med sproglig elegance” 
– Weekendavisen

“Advokaten og bokseren Guido Guerrieri er et godt nyt krimibekendtskab. Og hans forfatter véd, hvad han skriver om… Det er på mange måder en ret klassisk advokatkrimi – om end Carofiglio går i flere og interessantere detaljer vedrørende retssagen, end det er sædvanligt – men mod slutningen tager den en overraskende, voldsom drejning, hvor både kampsport, boksning og viljen til at skjule sandheden for at fremme retfærdigheden kommer i spil. Alt sammen fortalt med sproglig elegance og med et på én gang skarpt og kærligt blik for Bari og dens indbyggere.”
– Weekendavisen, Thomas Harder

Med lukkede øjne er til dem der holder af en krimi, som øser af sydeuropæisk charme og med et overskud af humor trods af bogens alvorlige emne… Dette er Gianroco Carofiglios første bog på dansk, men vi vil gerne have de andre også, mange tak. Med lukkede øjne er virkelig velskrevet spændningsroman… Personbeskrivelsene er særdeles gode og bogen emmer af hovedpersonens sarkastiske humor. Med lukkede øjne er en virkelig charmerende spændningsroman, som man sluger med hud og hår. Den bør få mange læsere.”
 Lektorudtalelse for Dansk biblioteks center

“Der er hverken svensk kulde og sne eller hårdkogt amerikansk opdager-mentalitet i en ny bog med titlen  Med lukkede øjne. Det er nemlig noget så sjældent som en italiensk krimi oversat til dansk – og efter at være røget igennem de i alt 214 sider på ganske kort tid, må overtegnede anmelder konstatere, at det er et interessant bekendtskab.
Der er virkelig tale om en meget italiensk sag. Bare dét at stave sig gennem forfatterens navn er et fremmed kapitel for sig, og på samme måde bevæger historien i » Med lukkede øjne « sig rundt i fremmed farvand.
Og dog. Det er stadig en krimi med et traditionelt krimi -oplæg.
Der er altså en del at holde styr på, men da tempoet i Med lukkede øjne er behageligt – det vil sige ikke alt for hurtigt – kan man som nordisk læser sagtens følge med. Krimien er bestemt en anbefaling værdig.”
 Helsingør Dagblad

Med lukkede øjne er en afdæmpet krimi i den forstand, er der er tid til at lade personerne komme til orde, deres historier kan udfolde sig, og der gives tid til at lade den fortættede italienske stemning brede sig. Ganske vist ikke den stemning man finder i turistbrochurerne, men den autentiske stemning på godt og ondt. ”hver eneste person i Carofiglios krimi har en historie at fortælle, og de er alle værd at lytte til.”
– Daily Mail

”Dels en spændende retsalskrimi, men det der placerer den en tand højere er portrættet af en del af det italienske samfund, som man ikke normalt støder på i krimigenren samt en umådelig sympatisk ufuldkommen helt.”
– The Times

Med lukkede øjne (e-bog), 3.3 out of 5 based on 3 ratings


Gianrico Carofiglio Forfatteren Gianrico Carofiglio er født i 1961. Han er selv bosat i Bari i det sydlige Italien, hvor han arbejder som anti-mafia dommer. Han står bl.a. bag nogle af regionens alvorligste domme i korruptionssager, organiseret kriminalitet og menneskesmugling.

Andre bøger af Gianrico Carofiglio

KOMMENTARER

Eva Pernille Plannov
12/11/2015
Hey hr.Ferdinand Har lige læst Gianrico Carofiglio's Roman "med lukkede Øjne"...!! Elsker den Type Romaner, Krimi & Humor.., hvor man bliver forført til langt væk..!! ➕
Hugo Tietze
17/04/2016
Hej Hr Ferdinand. Var i påsken på en lille ferie i Italien hvor jeg læste den medbragte " På kanten af sandheden" og nu hjemme iDK måtte jeg lige læse Skinnet bedrager. Toeren fandt jeg ikke i boghandlen, så den må jeg så lige købe her på nettet :-) Nå, men det at læse Gianrico fortælle om sit italienske liv, reflektioner og hverdagsoplevelser, med en underfundig selvforståelse og beskedenhed er en fornøjelse, især når man selv opholder sig meget i landet og har venner blandt de lokale. Han er så dejlig ærlig i sine beskrivelser og det giver mig en rigtig god baggrund for hvordan den italieneske mand tænker ... eller nogen gør.
Carsten Trosborg
19/07/2016
På kanten af sandheden - fremragende bog med indre monologer og overvejelser omkring "retfærdighed" - kan lyder kedeligt men er så fornemt og flydende, letlæst skrevet, at det bliver det modsatte - spændende og underholdende (og vækker eftertænksomhed). Hele serien om advokat Guido Guerrine anbefales varmt
Heidi jensen
07/01/2017
Gianrico carofiglio's med lukkede øjne. Er en fremragende bog, er lige begyndt at læse igen, og den var bare så velskrevet, spændene og sjov. Kan kun anbefales.
Lars Ege
22/02/2017
Efter al sandsynlighed - en af de bedste bøger jeg har læst i lang tid. Den giver et medrivende indblik i et empatisk og levende menneske. På trods af tvivl og genvordigheder træder hovedpersonen Guido Guerrieri i karakter i retssalen, hvor hans logik og retorik kommer til fuld udfoldelse. At han er livsnyder og holder af bøger - læser bl.a. Simenon - er kun et plus. Læs og bliv begejstret. PS Hans antipatier er skildret med stor humor og forståelse! sic
Steffen Leo Hansen
15/05/2017
En velskrevet og spændende bog med en højst overraskende slutning - både på krimien og på det menneskeligeplan - kan varmt anbefales(*****) Steffen
Evald Sørensen
20/06/2017
Har lige læst "Efter al sandsynlighed". En fortræffelig bog. Men det kunne være interessant at spørge forfatteren, hvorfor advokaten i sin procedure ikke nævner, at et hovedvidne hævder at have set den anklagede på vej mod gerningsstedet(?) kl. ca. 18.30-19, når det under en senere afhøring af en politimand sandsynliggøres, at på det tidspunkt har offeret været savnet i over en halv time.
Birgit Stephenson
23/07/2017
Har læst de fem første romaner på dansk af Carofiglio med stor fornøjelse. Da Efter al sandsynlighed udkom efter de første fire, læste jeg den og grinte og morede mig gennem hele det første kapitel, så underfundigt, morsomt og klogt var det. Bagefter kastede jeg mig ud i at genlæse de andre fire, det kan de sagtens tåle. Nu mangler jeg kun Den kolde sommer, og den glæder jeg mig til. Guido Guerrieri er et vidunderligt og fornemt bekendtskab!

SKRIV EN KOMMENTAR

* - indikerer nødvendig

Kommentar
*

Tilbage
INDKØBSKURV
Din indkøbskurv er tom
Rating
    No results.