Hr. Ferdinand

Ønskelisten
VN:F [1.9.22_1171]
4.5/5.0 (2 boganmeldelser)
[eshop_addtocart] [eshop_show_product]

Tænk hvis du vandt i lotto…

Og tænk hvis pengene bringer forandringer, du ikke kunne forudse…

Jocelyne er 47 år gammel. Hun har sin egen sybutik. Hun er en smule overvægtig, og hendes mand er ganske ordinær. Hendes bedste venner er tvillingerne, som har frisørsalonen inde ved siden af.

Jocelyne er nået til et punkt i sit liv, hvor hun tager sit liv op til revision og sammenligner det med det liv, hun drømte om som teenager. Jocelynes mor døde, da hun var 17, og hendes far blev syg kort efter, så hun var nødsaget til at få sig et job snarere end at forfølge sine drømme. Men når det kommer til stykket, er hun så egentlig ked af det? Hun kan tage på weekendophold af og til, hun har gode venner, hun har sin blog, som bliver mere og mere populær, sit job og alle dets små glæder.

En dag overtaler tvillingerne Jocelyne til at købe en lottokupon. De gør det selv hver uge; de vinder aldrig, men til gengæld drømmer de sig langt væk uge efter uge. Men Jocelyne vinder 18 millioner euro.

Hun kan nu gøre præcis, hvad hun har lyst til. Hun kan ændre sit liv fuldstændigt. Men hvad ønsker hun sig egentlig?

Hun vælger ikke at fortælle nogen om sin gevinst lige med det samme. Og hun vælger ikke at indløse sin check lige med det samme. Men hun begynder at skrive en ønskeliste. En ny jakke. En bademåtte. En rejse til London for at besøge sin datter.

Jocelyne ønsker sig egentlig at hendes liv skal forblive det samme, men hendes liv er ændret for altid.

En overraskende og rørende roman om at være tro mod sig selv og sine drømme.

__________________________

ANMELDELSER

“Ønskelisten er en rigtig fin og overraskende bog, som jeg sagtens kan forestille mig de danske læsere vil synes om. Jeg blev både glad og rørt af at følge Jocelyne…” – bogblogger.dk

“Grégoire Delacourts »Ønskelisten« er en underholdende og sødmefuld fransk fristelse med ingredienser af syrlig satire og krasse samfundskommentarer, der sætter drømmen om pludselig rigdom i relief… »Ønskelisten« er samlet set en tankevækkende lille perle, der allerede har gået sin sejrsgang i Frankrig, hvor den har solgt over en halv million eksemplarer. I Agnete Stjernfelts fine oversættelse burde den også kunne tale til et dansk publikum.” – 4/6 stjerner – Berlingske

”Livets lotteri. Der er gods i bogen, når det gælder beskrivelsen af menneskers drømme, menneskers resignation og menneskers sorg. I oversætteren Agnete Stjernfelts kyndige hænder er bogens betragtninger om alt dette tillige gengivet på et livfuldt og smukt dansk.” – Weekendavisen

___________________________

Omslag i højopløsning. Download her.

Ønskelisten, 4.5 out of 5 based on 2 ratings


KOMMENTARER

Hanne Hellgren
07/03/2013
En virkelig vidunderlig bog. Sød og sorgmunter og tankevækkende.
Dorthe Skovgaard
17/04/2013
Kan kun ærge mig over, at den er så hurtigt læst!
Anne Henriksen
02/05/2013
Skøn bog. Alt for hurtigt læst. Får mig til at tænke over, hvad jeg ville skrive på ønskelisten, hvis jeg vandt.
Søren Holm
09/05/2013
Er netop færdig med bogen og hører Mozarts arie med Kiri Te Kanawas som afslutter bogen sammen med de smukke og ofte sande ord : "Jeg er elsket. Men jeg elsker ikke mere." En utrolig nærværende, inderlig bog om livet med drømme, bedrag og overlevelse. Læs den.
Jane Hjorth
17/05/2013
En fuldstændig fantastisk bog! Medrivende, tankevækkende og bare helt vidunderlig. Bare synd den er så hurtigt læst...
Betina Nielsen
22/05/2013
En fantastisk sød, sjov og medrivende bog. Læste den i løbet af nogle timer på en regnvejrsdag.
Annette Ell Hausner Hansen
24/06/2013
En dybt rørende bog om kærligheden og meningen med livet - og så er den fremragende oversat!
Birgitte Poulsen
04/07/2013
En fantastisk og rørende bog. Franske forfattere kan noget med at skrive en stor roman med få ord. Kan kun give den mine bedste anbefalinger. Virkelig tankevækkende.
Naja
14/02/2014
Dejlig bog. Rørende. Smukt sprog.
Kristina Petersen
07/04/2015
Dejlig og meget fransk lille bog, der har masser af stof til eftertanke.

SKRIV EN KOMMENTAR

* - indikerer nødvendig

Kommentar
*

Tilbage