Hr. Ferdinand

Rastløs (hæftet)
VN:F [1.9.22_1171]
0.0/5.0 (0 boganmeldelser)
[eshop_addtocart] [eshop_show_product]

Spionroman. Vinder af Costa-prisen: Årets roman!

Ruth lever et stille og roligt liv som enlig mor og underviser. Men en dag beslutter hendes mor Sally Gilmartin at betro hende en hemmelighed.

Moren giver datteren et manuskript, hvor hun fortæller sin livshistorie. Den respektable, ældre enke er ikke den, som Ruth, og alle andre, hidtil har troet. Hun er født Eva Delectorskaya, er russisk emigrant og blev i 1939 rekrutteret til den hemmelige, britiske efterretningstjeneste. Hun blev hvervet af den mystiske englænder Lucas Romer, som efterfølgende oplærte hende og blev hendes chef – og elsker. Og Eva viste sig hurtigt at være den fødte spion. Alt dette samt beretninger om hemmelige missioner under krigen afslører Eva for sin datter.

Det er længe siden nu, og efter krigen måtte Eva flygte og har siden levet i evig frygt for at blive fundet. Én gang spion, altid spion, og Eva alias Sally fornemmer, at hun må udføre en sidste opgave for at få fred, en opgave hun ikke kan klare alene: Hun skal bruge Ruths hjælp.

Rastløs er en bevægende spionroman, der til dels foregår under Anden Verdenskrig og til dels i 70’ernes London. Samtidig er det et uforglemmeligt portræt af en kvindelig spion. Det er en mesterlig fortælling fuld af spænding, drama, følelser og historie.

William Boyd er født i 1952 i Ghana af skotske forældre og er opvokset i Ghana og Nigeria. Han debuterede i 1981 med romanen En god mand i Afrika. Boyd er dr. phil i engelsk litteratur og betragtes som en af Englands største, nulevende forfattere.

__________________________________________________


“William Boyd bør få sit gennembrud i Danmark med sin nye krimi…
Thi den er nemlig et sjældent vellykket eksempel på underholdning med andre ambitioner end blot at fornøje.”
– Politiken 

★ ★ ★ ★
“Rastløs er på alle planer en fremragende roman, en glimrende læseoplevelse… “
– Berlingske

★ ★ ★ ★ ★
“Kender man lidt til William Boyd i forvejen, og ser man derpå, at en af Danmarks allerbedste oversættere, Claus Bech, står for den danske version, ja, så kan man roligt glæde sig. Man bliver da heller ikke skuffet… ”
– JyllandsPosten

”I en klasse for sig… Endnu en mesterlig roman fra Boyd.”
– Per Månson, DBC

★ ★ ★ ★
”Der er masser af autenticitet og personlighed i romanen.”
– MetroXpress 

”Medrivende og stemningsfuld spionroman, godt oversat af Claus Bech, og ja, trods alt værd at vente på; en veritabel pageturner, som man siger.” 
– Information
__________________________________________________ 

 

Info:
Udgivelsesdato: 1. marts 2012
Vejl. pris 299 kr / softcover med flapper / isbn: 978-87-92639-70-7William Boyd William Boyd, f. 1952, engelsk romanforfatter.

Andre bøger af William Boyd

 • Venter på solopgang
  VN:F [1.9.22_1171]
  (0)
  William Boyd

  Venter på solopgang er en ganske usædvanlig ...

 • Venter på solopgang (e-bog)
  VN:F [1.9.22_1171]
  (4)
 • Under jorden
  VN:F [1.9.22_1171]
  (0)
  William Boyd

  Det er forår i London. Adam Kindred, en ung ...

SKRIV EN KOMMENTAR

* - indikerer nødvendig

Kommentar
*

Tilbage