Hr. Ferdinand

Gianrico Carofiglio

Forfatteren Gianrico Carofiglio er født i 1961. Han er selv bosat i Bari i det sydlige Italien, hvor han arbejder som anti-mafia dommer. Han står bl.a. bag nogle af regionens alvorligste domme
i korruptionssager, organiseret kriminalitet og menneskesmugling.

 

1. Din hovedperson, Guido Guerrieri, er en dygtig advokat, som vinder sine sager. Ikke desto mindre virker det som om, hans efterforskningssager bliver opklaret ved et tilfælde og ikke så meget på grund af hans evner. Han har heller ikke succes på privatfronten. Er Guido Guerrieri i virkeligheden en moderne helt?
I den rigtige verden er efterforskning og retssager mere styret af tilfældigheder end i film og romaner. Jeg forsøger så vidt muligt at genskabe virkeligheden i mine romaner. Hvis mine læsere synes, at Guerrieri er en slags antihelt, kan det kun glæde mig.

 

2. Hvordan er du gået fra at være offentlig anklager til at blive forfatter? 
Da jeg var dreng, drømte jeg ikke om at blive anklager. Jeg ville gerne være forfatter. Når det er sagt, er der ingen tvivl om, at mit arbejde har givet mig en guldmine af historier og personer. Det er ikke en uvæsentlig fordel, når man på et tidspunkt begynder at skrive romaner.

 

3. Du er også senator for centrumvenstrepartiet Partito Democratico. Mener du, at litteratur skal have et politisk sigte?
Jeg mener, at litteratur har en vigtig moralsk funktion og den værste forfattersynd er, hvis man er uærlig over for sine læsere og forsøger at springe over, hvor gærdet er lavest, når man laver sine historier.

Bøger af Gianrico Carofiglio

Tilbage